Ugriz čiste ljubavi

0
352

Ponekad ljubav izgleda baš ovako. Ugrize te tako da te ne boli tijelo, koliko duša. Daješ sve od sebe i natrag primaš ugrize. Međutim, dođe vrijeme kada shvatiš da je to samo jedan čvrsti zagrljaj. Čovjek obično promatra ljubav u odnosu prema sebi. Ono što je ugodno je onda ljubav, a ono što nije – valjda nije.

No, ljubav je prije svega učenje o nama samima. Tko se ne poznaje, teško može voljeti iskrena srca. A sebe upoznajemo kad je teško. Svatko lako voli kad ništa ne ometa let leptirićima. Ta ljubav je zanesena, maštovita, poletna. Često kao takva i završi u zanosu.

Kada te ugrize na stotine puta dijete kojem samo želiš pomoći, naučiš ne promatrati ljubav u odnosu na sebe. Ljubav je jednosmjerna poruka i već se samim slanjem ispunjava na obje strane. Prava ljubav ne čeka ničije odgovore, ne mjeri se prema količini ugode. Ljubav je voljeti svaki ugriz i svaku bol. Ljubav je shvatiti da ugriz nije odgovor na ljubav, već nečujni odgovor na bol. Ne grize tebe, već grize bol. A ti si tu da posvjedočiš bol i da budeš budan. Uspavana ljubav je mrtvo slovo na papiru.

Ugriz se vidi na koži, ali ocrtava se u duši. Svaka bol i patnja se trebaju naći u krilu neke ljubavi. Zar bi bilo bolje da ga nešto boli, a da sam ja daleko na nekom oblaku očinske ljubavi, opijen samom emocijom? Ne, osjetiti njegove zube koji grizu bol je upravo pravo vrijeme i pravo mjesto za ljubav. U suprotnom bi ugrizao sebe, ili bi se možda predao.

Ugriz koji boli ili čelični stisak ljubavi? Ovo drugo je barem nada, a ovo prvo je prolazno. ❤️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here