Kako divan svijet

0
254

Moj svijet svakako izgleda puno ljepše kada u njega utisne ručice moj Vito. Uhvatio sam se već par puta da ne uživam u ljepotama oko sebe, jer me u tom trenutku mori želja za Vitovim društvom i čežnja zvana Grad anđela. Čitav taj divan svijet oko mene, prepun čarolija razigrane prirode, ne uspijeva prišapnuti mom srcu da se ne žalosti i da se raduje.

A onda, na istom tom mjestu, samo nekoliko dana kasnije, sve je jednostavno predivno. Svaki cvijet diše posebno, svaki list poskakuje na vjetru, a u srce ulaze note savršene prirodne harmonije. Dva jednaka dana s jednakim slikama, ali samo jedan od tih dana nudi toplu kolijevku srcu i božanstvenu posteljicu duši. Tog drugog dana kada sve je jednako, ali opet jedinstveno savršeno i neponovljivo, je moj Vito bio dio te prirode. Šetao je šumom kako posve redovan dječak koji se javlja raznobojnim prijateljima. Znatiželjno je promatrao smeđe-žuto lice jeseni, koja se od dvije boje počela dijeliti u rapsodičan spektar boja kao živi organizam čije se stanice dijele prema nekoj novoj savršenoj cjelini. U tom tihom savršenstvu samo je potreban površan povjetarac da uživamo u simfoniji sasvim obične prirode koju pokreće neobično šutljiva sila. Šutljiva onako kako šuti i moj sin. Nepredvidljiva rapsodija kakav je i on sam. Šareni svijet šuštanja i šapta, upravo kako i on priča.

Gledam tako svog sina kako je više biće od mene. On je poput pravog dirigenta nijem, ali savršeno u skladu s aromatičnim bezglasjem. Sve bi to narušila samo jedna riječ, zato samo šutim i gledam.

A za to vrijeme u meni uzdižu stihovi legendarnog Armstrongovog hita: “What a wonderful world”.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world

Istina, kakvog li predivnog svijeta. Hvala ti, Vito.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here