Don Bosco – vječna inspiracija i snaga

0
139

Neka Vam je istinski sretan i blagoslovljen dan velikog oca i učitelja mladeži, sv. Ivana Bosca! ❤️

Don Bosco nije samo moja velika inspiracija. On je potpisnik velikog čuda u mom životu. U vrijeme kada doista nisam puno znao o njegovom životu, a tako ni o Salezijancima koje je osnovao, pojavljivala mi se njegova slika u snovima. U to vrijeme sam počeo tražiti nekakvu zapuštenu građevinu koju bi obnovio za djecu i mladež s poteškoćama u razvoju. Želio sam im dati život, sreću, prijateljstvo, druženje. Svi kreću prvo razmišljati o terapijama i stručnoj skrbi, a ja sam krenuo razmišljati o životu.

Tražio sam mjesecima mjesto dok nisam na internetu vidio dvorac Dioš kod Daruvara. Tamo me odvela neopisiva snaga već sljedeće jutro! Toliko sam bio uzbuđen da sam auto parkirao 100 m od dvorca i počeo trčati prema njemu. Zagrlio sam dvorac, iako nisam imao pojma što se događa. Kasnije sam saznao da dvorac pripada Crkvi, što mi se činilo kao Božji naum. To nije bilo točno, dvorac pripada Salezijancima, koje je osnovao veliki don Bosco.

Od svih dvoraca i građevina u Hrvatskoj, ja sam stigao na Dioš za kojeg nikad prije nisam čuo. Kako za dvorac, tako ni za selo.

Tu je don Bosco želio Grad Anđela. I tu sam dobio priliku od plemenitih svećenika da pokušam ostvariti taj san koji je za običnog čovjeka nemoguća misija. I za mene je, ali nije za nebeske zaštitnike!

Sretan sam što danas zaboravljeni dvorac ima svoju dokumentaciju po prvi puta i što je njegova obnova samo pitanje izdržljivosti nas kao ljudi. A za izdržljivost se brine drugi duhovni velikan kojeg sam spoznao na Diošu – bl. Alojzije Stepinac. 🙏

Sveti Ivane Bosco, moli za Grad Anđela i dalje! 🙏

Ako ovo nije čudesno djelovanje don Bosca, što li je? Ne zaboravimo da je i ovaj hrabri svećenik trpio velike napade na sebe, pa čak i pokušaje atentata. ❤️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here