DOM ANĐELA Besplatan smještaj za obitelji oboljele djece

0
1129

Jedan događaj mi se urezao u sjećanje za cijeli život, te me u gorućoj želji pokrenuo na djelovanje. Ispred jedne zagrebačke bolnice u ranim večernjim satima, vidio sam malu obitelj kako se sprema provesti noć u autu na parkingu. Zastao sam i promatrao te napaćene ljude, a srce me je neobično stegnulo. Ja živim sam u velikoj kući na selu, a ta obitelj nije imala ležaj za sebe i dijete zbog teške materijalne situacije i činjenice da je jednodnevni najam stana u Zagrebu praktički nemoguć ili preskup. Prišao sam im i ponudio pomoć, no uz zajedničke suze i novouspotavljeno prijateljstvo odlučili su ipak ostati u svom autu.

Na tome nisam stao jer me to jako mučilo. Boljelo me. Razumio sam te ljude koji su u teškoj zdravstvenoj situaciji djeteta ponekad prisiljeni spavati poput beskućnika u društvu koje se diči velikom vjerom. Nije mi to dalo mira i 2016. godine sam odlučio svoju obiteljsku kuću prenamijeniti u Dom anđela. Ranije je taj objekt služio članovima udruge “Senzori” za boravak u prirodi sa djecom, no kako je bilo jasno da “Senzori” neće nastaviti projekt, odlučio sam taj projekt pokrenuti pod udrugom Grad anđela. Sklopili smo ugovor o 10-godišnjem besplatnom zakupu i objavio sam javni poziv za financiranjem radova na objektu. To su prenijeli svi veći mediji, uključujući Večernji list i Jutarnji list.

Moja objava imala je doseg od preko milijun ljudi!

Ovo je moja kuća, Dom Anđela. Kako sam i najavio, ona odsad nadalje služi malim anđelima i njihovim obiteljima, za…

Gepostet von Tata Slaven am Mittwoch, 10. August 2016
Objava o Domu anđela

Dom anđela je od toga dana do danas primio više od 30 obitelji na smještaj, od kojih je većina boravila samo jednu noć u objektu. No, bilo je slučajeva u kojima smo osiguravali smještaj i podršku cijelih mjesec dana, kao u slučaju djevojčice Zare koja je ostavila neizbrisiv trag u našem Domu anđela.

Unatoč tome što državna tijela prikrivaju ovaj grandiozni problem privremenog smještaja u Zagrebu, te što skupina ljudi od prvog dana Doma anđela radi protiv njega, Dom anđela i dalje služi svojoj zajednici. I nakon posjeta brojnih inspekcija, čak i uz prijave pravobraniteljice za djecu (!), Dom anđela nije dobio nikakvu zabranu rada. Dapače, u naš objekt su poslane i obitelji od strane Centara za socijalnu skrb.

Svim prijateljima Doma anđela iskrena hvala od srca! Sramotno je da nas optužuju zbog želje da pomažemo jedni drugima, a pritom ne nude ni alternative ni rješenja.

Upiti i rezervacije: tataslaven@gmail.com

Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati

Mt 7,20

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here