Božić nije svugdje

0
133

Božić ne dolazi svugdje. Negdje se on čeka kao jedna posve nova nada u bolje sutra. To je mjesto gdje su nade otplovile zajedno s ljudima. To je je beznačajno mjesto na mapi Božićnih veselja.

Jučer sam nosio osnovne higijenske potrepštine i nešto novca, kojeg su dali moji prijatelji, jednoj mladoj samohranoj majci s dvije bebe. Teška je to priča, prava Božićna. Božić nije samo darivanje potrebitih, Božić je slušanje, iščekivanje, podrška životu, buđenje nade.

Nosio sam zapravo prilično malo toga, no u očima te mame je to bilo pravo bogatstvo. Pričali smo dugo, a 100m dalje je treštao advent u svom punom sjaju. Ja sam za to vrijeme slušao jednu tešku životnu priču i gledao u oči preslatkih djevojčica koje su bile iznenađene posjetom. Nisu navikle na ljude. Može li svijet biti tužnije mjesto kada spoznate da neka divna dječica ne znaju što je to dar i prijateljstvo?

Na putu mi se pokvario auto, ali posudio sam drugi i došao tamo gdje je nada bila jako potrebna. Hvala prijateljima koji su se uključili u ovo ❤️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here