20 pitanja za bolju Hrvatsku

0
104

Vrhunski je ovo kad te pljuju, optužuju i slično, a nema ih nigdje gdje treba spašavati djecu i pomagati njihove obitelji. Put ne može biti bolji, a da je drača i visoka trava – je 🙂

Uporno svi ignoriraju pitanja:
1. Koliko djece i mladih ima utvrđene poteškoće (nema registra)
2. Koliko je djece spašeno u smislu da su ozdravili (nula jer nitko ni ne pokušava)
3. Autizam pokriva Zakon o duševnim smetnjama, a svugdje je priznat kao neurološko stanje. Samim time se ograničava i mogućnost terapija
4. Kanada je legalizirala kanabis, a mi ljude trpamo u zatvor
5. Nitko ne koristi beneficije liječenja u EU
6. Nitko se ne zamara ogromnim problemima koji će se namnožiti u hrvatskom školstvu (priladođeni program više ne odgovara izmijenjenim uvjetima)
7. Cijeli svijet zanima porast broja djece s poteškoćama u razvoju, a mi ni ne znamo koliko ih je i koliko taj broj godišnje raste
9. Gdje je skrb za djecu koja razvijaju probleme nakon cijepljenja? Neovisno da li je cjepivo ili ne uzročnik nečega, zašto izostaje sustavna skrb i promptna pomoć djetetu i roditeljima?
10. Zašto roditelji moraju slati raznorazne uzorke krvi, kose i urina svugdje okolo po svijetu, umjesto da plate isto negdje u našim laboratorijima? Zašto se neke pretrage uopće ne nude i prednost daje metodama iz kamenog doba?
11. Što je s djecom s poteškoćama u razvoju bez roditeljske skrbi – kako to da se UOPĆE ne usvajaju, a vrlo teško i udomljavaju? Zašto sustav ne daje podršku obiteljima koje su na to spremne?
12. Zašto bolnice i institucije skrivaju djecu zbog “privatnosti”? Tko vodi računa da ta skrivena djeca imaju apsolutno svu ljubav i skrb?
13. Zašto djeca čekaju po godinu dana u programima RANE intervencije?
14. Zašto se naša država oglušuje na naputke i ultimatume Europske unije o deinstitucionalizaciji? Zato jer kao društvo ne znamo gdje ćemo s posebnim ljudima?
15. Gdje da radi i od čega da živi punoljetni mladić s teškoćama?
16. Zašto političari i poznate osobe ne priznaju gdje odlaze po zdravlje svoje djece? Tko onda brine za one koji nemaju roditelje i ne mogu putovati svijetom?
17. Zašto je Sabor predivno mjesto za tupo sjedenje, a brojne ustanove bolno mjesto za beznadno ležanje?
18. Ako smo dio EU, kako to da nemamo lijekove koje ima primjerice Njemačka? Čemu služi lista lijekova u Hr, ako kao dio EU imamo mogućnost i pravo korisiti ono što je u njoj dopušteno? Kako može biti jedan lijek legalan u Njemačkoj, a nelegalan u Hrvatskoj? Granica da definira  kriminalca?
19. Kako to da sve bolesniji narod sa sve bolesnijom djecom ne gradi bolnice i stvara nova radna mjesta, već gubi liječnike i medicinsko osoblje? Smrt i patnju žele samo neprijatelji …
20. I mnogo toga …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here